perjantai 17. lokakuuta 2008

Kuulumisia

No niin, vaaleissa aletaan pikkuhiljaa olemaan loppusuoralla. Ennakkoäänestys on alkanut ja Kokoomuksella näyttäisi menevän Rovaniemellä hyvin. Ja miksei menisi? Henki tiimissä on loistava, porukka tekee töitä, ja vaikka nämä ovatkin henkilövaalit, niin puolueen ja aatteen hyväksi tehdään hommia yötä päivää.

Vastustajat eivät myöskään ole pahemmin yllättäneet. Välillä populismi haiskahtaa vasemmalta, mutta mikäs muu on uutta. Onneksi, tärkeissä asioissa, kuten joukkoliikenne ja opiskelija-asiat, on nuorilla ehdokkailla laaja konsensus.

Eräs politiikassa pitkään vaikuttanut tuttava on kertonut huhun, että vaalien jälkeen kepu meinaa taas nostaa veroprosenttia. Sitä vastaan lähdetään kyllä taisteluun. Vasta sitä verotusta on kiristetty, ja mitä sillä on saatu aikaan? Ei yhtään mitään, kaikki käytettiin menoihin, mutta ruohonjuuritasolla ei ongelmille tehty mitään. Sitten kepu alkaa rummuttamaan säästökurin puolesta, ettei vaan kansa alkais kyselemään vääriä kysymyksiä. Kuten esim., että miten Mauri Gardinin aikana Rovaniemen talous on mennyt niin päin persettä. Mutta sellaisia kysymyksia voi ja PITÄÄ esittää. Nuorilla on tarpeeksi rohkeutta siihen. Gardinin omaa pikku valtakuntaa vastaan pitää lähteä taistoon ja itse ainakin lupaan olla etulinjassa.

Ei kommentteja: