sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Mauttomuudesta

Kokoomusnuoret ovat julkaisseet kalenterin, joka on viime aikoina saanut mediassa varsin laajaa huomiota. Kalenterilla on jo monta nimeä, mm. nakukalenteri, eroottinen kalenteri, pehmoporno, yms yms. Vähiten on puhuttu siitä, että kalenteri on yritys kerätä vaalirahaa nuorten vaalikampanjointiin. Omasta mielestäni tämä tempaus onnistui täysin, kalenteri ja sen myötä Kokoomusnuoret saivat suuren määrän huomiota mediassa. Lähinnä huvittavaa on ollut muiden poliittisten nuorisojärjestöjen reagointi, tyyliin "teidän poliittinen uskottavuus on mennyt". Ei poliittista uskottavuutta tässä mitata, rakkaat toverit, vaan ihan jossain muualla. Vaikkapa valtuustoissa. Että nähdään silloin vaalipäivänä.

Anyways, tässä ei ole tarkoitus valittaa, vaan esittää eräs mielenkiintoinen paradoksi. Nimittäin, puheenvuoroja mauttomuudesta oli tullut myös vasemmalta. Kuitenkin, viime keskiviikkona Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi julkaisi Uusi Rovaniemi-lehdessä kirjoituksensa, jossa vertasi Jyrki Kataista ja Kokoomusta yleensä Joseph Göebbelsiin, eli natsi-Saksan propagandaministeriin.

Jos nyt spekuloidaan ja sovitaan, että Kokoomusnuorten kalenteri oli mauton, niin oltiinko Vasemmistoliitossa niin käärmeissään, että päätettiin pistää paremmaksi? Nimittäin, sellainen vertaus ei ole edes mauton, se täyttää suoraan kaikki törkeyden kriteerit. En usko, että olen koskaan nähnyt politiikon vajoavan niin alas, kuin Mustajärvi. Voin sanoa, että ajatus siitä, että sellaiset ihmiset edustavat Lappia Arkadiamäellä on suorastaan oksettava. Kuitenkin, propsit E-J Tennilälle, nimittäin opit näköjään menivät perille ja Mustajärvestä Esko saa hyvän perijän. Sitten kun joskus älyää lopettaa "politikoinnin".

Yhdessä asiassa Mustajärvi osuu naulan kantaan, kun kirjoittaa siitä, ettei ihmisiä pysty huijaamaan. Ei niin, ja kenties siitä johtunee Vasemmistoliiton kannatus viime eduskunta- ja kuntavaaleissa...

3 kommenttia:

Thomas Taussi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
JP kirjoitti...

noh, minä en ainakaan syytä kokoomusta, mutta oikeisto-medioita kylläkin. nehän tekee vaalikampanjaa puolestanne tuolla kalenterilla. sitä paitsi ootte sen Sonkilaisilta kopioineet ja tehneet siitä mielestäni mauttoman version. ;)

mitä tulee Mustajärven vertailuun, niin on todellakin mautonta verrata ketään nykypoliitikko natsi-ajan roistoihin ja lienee syytäkin näpäyttää mustajärveä tästä ja miettiä uusiksi politiikan pelisääntöjä. eihän mustajärvikään varmasti halua tulla verratuksi esim. Staliniin

Anonyymi kirjoitti...

Hmm,

mielikuvani oikeistolaisesta politiikasta (ja ihmisistäkin) on, että meininki on vähän turhan häikäilemätöntä ja suurin piirtein kaikki keinot ovat sallittuja suosion ja sitäkautta vallan lisäämisessä. Tähän ennakko-oletukseen yhdistettynä tämä kalenteritempaus herättää aikalailla ärsytystä, vaikka ennenkuin aloin miettimään asiaa, se ei herättänyt mitään tuntemuksia. Toisaalta liiallinen härskiys ja häikälemättömyys leimaa politiikkaa yleensäkin. Vihreiden toiminnassa hieman mukana ollessani huomasin, että hekin (ainakin Helsingissä) alkoivat pikkuhiljaa luopumaan idealismistaan poliittiseen vaikuttamiseen liittyen, sillä olivat katkeria huomatessaan muiden saaneen ääniä tietyillä häikäilemättömillä tempauksilla. Mielestäni tämä on hiukan surullista.

Noh, äänestäjien tulisi periaatteessa olla aikuisia ja sen verran kypsiä, että pari nakukuvaa ei mieltä käännä suuntaan jos toiseen. Toisaalta nuorten kiinnostumattomuus politiikasta (äänestysaktiivisuuden alhaisuus) on ollut huolestuttavaa, ja tällaiset kalenterit ovat kyllä mielestäni väärä tyyli sen lisäämiseksi, mikäli tämä oli kalenterin taka-ajatuksena.

Kyllähän äänestäjien kosiskelemiseen ja poliittisiin käytäntöihinkin pitäisi tuoda enemmän pelisääntöjä, että pyrkimys ei vain kokoajan olisi ihmisten manipulointi. Ihmisiä tulisi kannustaa valitsemaan se puoli, joka sopii hänelle parhaiten. Pyrkimys vallan kasvattamiseen keinolla millä hyvänsä ja yleinen yltiöpäinen paskan puhuminen ovat mielestäni politiikan huonoimpia puolia.